Resort & Cottage | Togean Islands

Loading...

HOME

ABOUT US/CONTACT

AIRPORT TAXI GORONTALO

ADVENTURE GORONTALO & LOCAL COFFEE SHOP CAST AWAY TOGEAN ISLANDS 6D 5N

FASTBOAT CHARTER/ RENT BOAT GUIDING SERVICE

DIVING GORONTALO 5D 4N

FERRY BOAT SCHEDULE TOGEAN ISLANDS

HOTEL/RESORT TOGEAN

JUNGLE TOUR (BOGANI NANIWARTABONE NATIONAL PARK & NANTU FOREST

TOGEAN ISLANDS

GALLERY

TOGEAN ISLANDS DISCOVERY 8D 7N

TRANS SULAWESI TOUR 11D 10N

MAP&ROUTE TOGEAN TRANS SULAWESI TOUR 17D 16N

WHALE SHARK GORONTALO

togean islands infosulawesi

I NF ORM AT I ON CAT E GORY ARCHI V E S : RE S ORT & COT T AGE

ABOUT US/CONTACT

Cara Mudah dan Murah ke Togean islands Cara Mudah dan Murah ke Togean islands Deskripsi oleh : enrawahab (Local Tour Guide/Travel October 31, 2016 Leave a comment

Photography).

Adventure Gorontalo & Local Coffee Shop Airport Taxi Gorontalo Cast away on Togean islands 6d 5n CAST AWAY Togean Islands 6D 5N Diving Gorontalo 5D 4N

Heloo Travelers…kali ini aku mau sharing info tentang bagaimana cara traveling/liburan di kepulauan Togean (togean islands) dengan mudah dan murah. harga bensin di togean yg mencapai 10.000 rupiah/liter adalah faktor utama yg menjadikan harga resort,kapal transport dan makanan di kepulaun togean menjadi sedikit mahal, tidak ada pom bensin pertamina di kepulauan ini,semuanya impor dari luar kepulaun ini, namun alam di togean yg masih original dan sepi menjadikan destinasi ini menjadi tempat pilihan liburan dari wisatawan mancanegara, khususnya wisatawan dari eropa sejak tahun 90 an.

Fastboat Charter/ Rent Boat FERRY BOAT SCHEDULE TOGEAN ISLANDS Gallery Guiding Service Hotel/Resort Togean JUNGLE TOUR (Bogani Naniwartabone National Park & Nantu Forest Map&Route Togean TOGEAN ISLANDS Discovery 8D 7N

photo by : enrawahab

TRANS SULAWESI TOUR 11D 10N TRANS SULAWESI TOUR 17D 16N Whale Shark Gorontalo

Kepulauan togean terletak tepat berada di tengah teluk tomini sulawesi, seperti dunia tau bahwa teluk ini merupakan teluk purba yg menyimpan keaneka ragaman hayati baik dari dunia bawah lautnya maupun dari hutan hujan tropis di daratnya, ditambah lagi dengan kebudayaan unik suku suku yg mendiami sekitaran teluk ini. Teluk tomini merupakan teluk terbesar di indonesia yg diapit oleh 3 provinsi,yaitu sulawesi tengah,Gorontalo dan sulawesi utara, teluk tomini merupakan laut dalam dengan kisaran 200 sampai 4000 meter lebih,adanya gunung api ditengah teluk ini menjadikan keunikan ekologi dari teluk ini, teluk tomini merupakan bagian dari jantung segitiga karang dunia,wajar saja banyak para ilmuan dari marine biology menyebutkan tentang teluk tomini sebagai surga underwater dan rumah bagi semua jenis ikan dan burung burung serta hewan endemik sulawesi di dalam hutan nya. Kepulauan Togean memiliki sekitar 200 an gugusan pulau pulau indah dan sepi dengan pantai berpasir putih dan air laut yg jernih bagai berlian,terdapat satu gunung api yg masih aktif di kepulauan ini,tepatnya di pulau unauna.

Cara mudah akses ke Togean dengan kapal cepat. Anda bisa ambil penerbangan dari jakarta,denpasar,manado,makasar,surabaya,malaysia,singapura,rrc ke Gorontalo, banyak pesawat,setiap hari. dari bandara gorontalo kemudian menggunakan mobil charter ke kabupaten Boalemo tepatnya ke arah pelabuhan Tilamuta,jarak tempuh dari bandara ke kabupaten boalemo sekitar 1 jam,harga charter mobil avanza berkisar 400 sampai 500 ribu rupiah,kapal cepatnya menyebrang dari pelabuhan tilamuta dengan lama waktu penyebrangan ke kepulauan togean sekitar 3 jam. Harga tiket kapal cepat Rp 200.000/orang. Kapal cepatnya bermuatan 100 orang. Jadwal kapal cepatnya setiap hari, start pada bulan desember 2016. kapal cepatnya melewati pulo cinta eco resort, anda bisa photo-photo di pulau cinta yg indah dan mahal itu. Whale shark (ikan hiu paus) di Gorontalo. Jangan lewatkan pula apabila anda di Gorontalo,anda bisa berkunjung di taman laut whale shark,ikan raksasa yg besarnya mencapai 10 -15 meter ini, anda bisa snorkling dan berenang bersama ikan ini, biaya tiket masuk cuma 50 ribu/ orang,lokasinya di fesa batu barani, dari kota gorontalo cuma 25 menit naik motor atau mobil, terdapat 15 ekor whale shark di taman laut ini. Rumah makan ikan tuna. Jangan lewatkan pula mencicipi kuliner khas gorontalo,yaitu ikan tuna bakar,gorontalo memiliki kualitas tuna terbaik karna lautnya berada di teluk tomini. Anda bisa mencobanya di rumah makan TUNA SULAWESI, cuma 25 ribu/porsi, alamatnya di kelurahan bugis puncur kota gorontalo (dekat jembatan puncur), telp 081356171308, order dulu sebelum kesana,biar dipilihkan ikan tuna terbaik,terdapat juga jenis ikan bakar lainnya dan makanan khas gorontalo. Harga Resort/kamar murah di togean. Semua resort/bungalow di togean berada di pulau privasi dan depan pantai. Harga kamar atau cottage di togean berkisar mulai dari Rp 200.000 sampai 500.000 rupiah/orang/malam, harga kamar nya sudah termasuk makan 3x sehari,kopi dan teh, ada juga kamar yg paling murah sekitar rp 150.000,namun kamar mandinya di luar/umum. di bulan high season seperti juli,agustus dan desember anda sebaiknya booking room dulu sebelum datang ke togean,karna jumlah resort dan kamar di togean masih terbatas, cuma terdapat sekitar 15 resort, 1 resort biasanya hanya terdapat 15 -25 bungalow/kamar dan posisi resort berada di pulau pulau yg berbeda. tidak semua pulau di togean terdapat resort,hanya beberapa saja,sisanya pulau kosong tak berpenghuni,masyarakat umum atau suku suku lokal tinggal di pulau yg besar atau daratan utama,populasi jumlah penduduk di togean sangatlah sedikit, terdapat beberapa suku yg mendiami kepulauan ini, seperti suku Gorontalo,suku Bugismakasar,suku togean,suku bobongko,suku tojo,suku tomini,suku bajo. sebagian masyarakat ada yg berprofesi sebagai nelayan ada juga yg sebagai petani dan pedagang. beberapa pulau yg terdapat resort adalah pulau Kadidiri,pulau malenge,pulau waleakodi,pulau bolilanga,pulau batudaka (bomba),pulau poyalisa, di setiap pulau ini terdapat 2 sampai 5 resort,terkadang juga cuma 1 resort,karna pulaunya agak kecil.

berikut beberapa nama,alamat,harga dan contact hotel atau resort di kepulauan togean : KADIDIRI PARADISE DIVE RESORT lokasi : pulau kadidiri harga kamar/cottage : Rp 250.000- 350.000 dan 500.000 rupiah/orang/malam, harga sudah termasuk makan 3x sehari,kopi,teh. nomor telp : 081343722072 website : www.kadidiriparadise.com PANTAI SERA RESORT lokasi : pulau malenge harga kamar/cottage : Rp 200.000- 250.000 rupiah/orang/malam, harga sudah termasuk makan 3x sehari,kopi,teh. nomor telp : 085395328202, 082349951833 MALENGE INDAH lokasi : pulau malenge harga kamar/cottage : Rp 200.000- 250.000 rupiah/orang/malam, harga sudah termasuk makan 3x sehari,kopi,teh. nomor telp : BLACK MARLIN DIVE RESORT lokasi : pulau kadidiri harga kamar/cottage : Rp 250.000- 350.000 dan 500.000 rupiah/orang/malam, harga sudah termasuk makan 3x sehari,kopi,teh. nomor telp : website : www.blackmarlindiving.com Boat/kapal untuk trip island hoping,snorkling atau diving. apabila anda liburan ke togean jangan hanya berdiam diri di resort, sebaiknya anda mengambil trip keliling atau island hoping dengan kapal trip, jangan sampai anda melewati keindahan pulau pulau-pantai,pantai dan reff/spot snorkling dan diving di kepulauan ini. sayang kan udah datang jauh jauh, cuma diam di resort…kacian deh… harga sewa kapal trip berkisar rp 500.000-600.000 sampai 1 juta/kapal nya, tergantung rute, jarak tempuh dan mesin yg di gunakan, kapasitas kapalnya isi sepuluh orang, jadi anda bisa sharing untuk harga kapalnya sehingga menjadi murah, model kapal trip nya khas perahu sayap sulawesi pada umumnya, ada juga yg model phinisi,namun agak mahal,sekitar 3 juta/kapal/hari untuk harga sewanya, isi kapal bisa muat sampai 50 orang. di bulan high season sebaiknya anda booking dulu kapal tripnya,karna jumlah kapal trip di togean tidak banyak,banyak wisatawan mancanegara charter kapalnya untuk group mereka. kasihan kan kalau anda cuma trip pakai kapal nelayan yg kurang layak untuk wisata… kapal trip di resort harganya agak mahal, anda bisa booking kapal trip di tour operator khusus wisata, TRAVELING SULAWESI adalah tour operator yg pertama dikepulauan ini dan berpengalaman spesial transportasi wisata di togean island dan teluk tomini-sulawesi, driver kapalnya sudah dilatih dengan standard pariwisata lokal,keselamatan perjalanan dan mengetahui spot spot snorkling dan letak pulau pulau di togean. anda tinggal pilih macam macam ukuran dan jenis kapal yg anda inginkan, mau yg dari kapasitas 10 orang sampai kapasitas 100 orang ada. silahkan contact nomor telephone di : 085371502225, 085342133888. websitenya : www.travelingsulawesi.com Destinasi indah,unik dan memukau di kepulauan Togean. sayang kan kalau sudah jauh-jauh berlibur di sebuah tempat tapi nggak tau tempat-tempat yg indah dan mengesankan, kasihan deh lo… terkadang juga pihak resort,driver kapal trip atau tour guide nya nggak paham lokasinya,karna terkadang banyak tempat tempat yg indah tidak diketahui orang (hidden paradise..) terdapat banyak destinasi tempat wisata yg indah,unik dan memukau di togean,namun saking luasnya kepulauan ini membuat jarak satu destinasi ke destinasi lain nya cukup memakan energi ,waktu dan biaya, sulit ter cover semua are apabila cuma liburan 3 atau 5 malam, mungkin butuh sekitar 1 bulan. berikut aku bagi info beberapa destinasi tempat wisata yg memukau di kepulauan togean yg wajib anda kunjungi : Taman laut/ spot snorkling dan diving Pasar ikan, aku menyebutnya demikian, di spot ini layaknya pasar ikan yg menjual berbagai macam jenis dan speies ikan, terumbu karang disini bintang 5 bro..masih terjaga, spot ini tidak ter ekspose ke wisatawan umum,karna masuk dalam kawasan konservasi yg sangat ketat semenjak 30 tahun lalu, area ini mereupakan satu satunya yg di proteksi di kepulauan togean, jaraknya juga memang agak jauh,berada di daerah walea, sekitar 3 jam dari pulau kadidiri atau wakai, kalau aku sih dekat,karna rumahku dan kebun kelapa milik keluargaku berada di daerah walea (togean bagian timur). Hotel kalifornia, spot ini berada di daerah dekat malenge, terumbu karangnya dan ikan ikan nya bintang 3, spot ini memang agak terlambat di konservasi, dalam 3 tahun ini baru mulai di proteksi oleh pemerintah daerah,namun terihat kurang serius. seorang dive master dari amerika serikat yg memberi nama spot ini, karna dulu ada sebuah rumah singgah nelayan apabil terkena badai di laut di atas karang di spot ini, rumah kecil dari kayu dan atap daun rumbiah. Reef nomor 5 , spot ini berada di dekat pulau malenge, terumbu karang dan ikan ikan disini nilainya bintang 3, namun sayang spot ini belum di konservasi, perlahan lahan mulai rusak akibat bom ikan,bius ikan. apabila anda ingin melihat hiu,anda bisa coba cari di spot ini. Taipi wall, spot ini berada dekat dengan pulau kadidiri,spot ini berbentuk wall atau dinding, terdapat juga bagian slop di spot ini,terumbu karang di bagian slop agak sedikit bermasalah akibat bom dan bius ikan dimasa lalu,nilainya bintang 2 lah… pinnacle dan apolo reef, lokasi nya berada di dekat pulau unauna (gunung api), banyak terdapat scholing baracuda,terumbu karang dan ikan disini nilainya bintang 4 dan 5, spot disini agak dalam, makanya wisatawan yg datang di sini rata rata diving atau menyelam,terkadang juga agak berombak yg membuat visibility kurang bagus, Pantai-pantai indah pantai kalapa, begitu aku beri nama pantai yg sepi ini, panjang pasir putihnya sekitar 7 kilometer dengan jejeran pulau kelapa, aku punya sepetak kebun kelapa juga di pantai ini,warisan keluarga, memukau kan… hampir tidak ada wisatawan yg tau akan keberadaan pantai ini,karna jauh aksesnya dari resort resort di kadidiri dan malenge serta bomba,lagi pula ombak disini agak besar apabila saat musim ombak, dan banyak karang karang dangkal yg membahayakan kapal trip, sehingga banyak tukang perahu takut ke area ini, butuh kapten kapal yg sudah berpengalaman agar trip ke pantai ini bahagia dan selamat. kalau takut bisa undang saya jadi lokal guide nya sama kapten nya… wkwkwk… pantai karina, pantai ini indah dan sepi dengan pasir putihnya yg halus ,walaupun panjang pantainya cuma seitar 100 meter an, anda bisa berenang,berjemur dan snorkling di pantai ini, pantai ini dekat dekan lokasi danau ubur ubur. pantai tanjung keramat, pantai ini berpasir putih, indah dan sepi, berada di daerah walea, sekitar 3 jam dari kadidiri atau wakai.terdapat keunikan tersendiri saat anada berada di pantai ini, hanya laut lepas yg biru berkilau di pandangan anda, terdapat juga terumbu karang di pantai ini untuk snorkling dan diving. pantai ini adalah salah satu pantai favorit aku.

Tempat unik dan menarik di togean islands terdapat beberapa tempat unik dan menarik di kepulauan togean yg sulit anda dapatkan di tempat lain,berikut saya share beberapa tempatnya. desa suku bajo, terdapat banyak desa suku bajo di kepulauan togean, suku bajo tersebar banyak di kepulauan sulawesi khususnya dan indonesia serta beberapa negara di asia tenggara, suku bajo hidup dan membuat rumah dari kayu diatas perairan laut dangkal atau pulau pulau tertentu , pada awalnya suku ini nomaden di laut,berpindah pindah, perahu adalah rumahnya. kehidupan maritim sangat kental dengan suku ini,mereka bertahan hidup dengan memburu ikan ikan,ada yg dimakan dan ada yg di jual di pasar. danau ubur ubur, ubur ubur di danau ini tidak menyengat, warnanya bervariasi, ada yg kebiruan,abu abu,kecoklatan, putih transparant dan merah mudah, ukuran nya dari sebesar bola pimbpong sampai ukuran bola voley. anda bisa snorkling bersama ribuan ubur ubur di danau ini, anda bisa menyentuhnya, tapi jangan dimakan ya… spot burung rangkong sulawesi, burung rangkong spesies sulawesi merupakan burung unik dan besar,suaranya pun unik,burung ini sangat terkenal di kalangan peneliti burung international, burung rangkong di togean ini endemik sulawesi, hanya ada di sulawesi, burung ini masuk dalam daftar perlindungan burung dan saat ini terancam punah.dulu sempat terjadi perburuan besar besaran dan di eksport. kera sulawesi (macaca hecki/togeanese), kera di togean masuk dalam rumpun kera sulawesi (macaca hecki), berwarna hitam,pintar dan tidak berekor dan agak agresif seperti manusia. lokasi kelompok kera ini terdapat di pulau malenge dan saat ini terancam punah akibat hutan yg semakin botak dan sering di bunuh oleh penduduk lokal. hutan manggrove, hutang manggrove di togean merupakan khas teluk tomini, tersebar di lingkar cincin teluk tomini, anda bisa berkunjung ke area manggrove di togean. pulau tabalabala, ini dia nih pulau yg kuberi nama aneh, dan lokasinya juga aneh, ngga ada wisatawan asing maupun lokal yg tau keberadaan pulau ini, mirip seperti di dalam film pirates of caribean seri ke-4, hanya para jendral laut dan bajak laut khusus seperti jack sparow yg tau keberadaan nya, seperti aku juga..wkwkwkwk…kalau kapten kapalnya asal asalan, di jamin kapalnya bakal ngga balik lagi ke rumahnya alias rusak,nambrak karang karang dangkal atau di gulung ombak. wah seram ya…kalau di culik putri duyung sih enak…wkwkwk… makanya aku share informasinya di blog ini biar travelers indonesia bisa menikmatinya, asalkan pulaunya jangan di beli ya apalagi di kasih sama investor asing..cape deh jadi babu terus… pulau ini merupakan gugusan kepulauan kecil kecil, terdapat sekitar 50-an pulau, 99 persen modelnya persis mirip dengan pulau wayag di raja ampat. nanti kalu mau ke pulau ini ajak aku ya, nanti aku jadi guide nya skaligus kapten nya…hehehe…nomr dan whatsApp ku : 081355650139, instagram : enrawahab, facebook : enra wahab Bersambung…

Report this ad

Report this ad

Share this: Twitter Like Be the first to like this.

Categories: Gorontalo, Gunung, Hutan, Resort & Cottage, sulawesi, Togian Islands, Volcano | Tags: bolaemo tilamuta gorontalo, burung rangkong togean, danau ubur ubur, destinasi unik wisata, hotel kalifornia apolo, hotel resort kamar, hutan manggrove kera, kalapa kelapa pantai, kapal cepat togean, kapal trip murah, mobil bandara boalemo, pantai karina reff, pantai togean tanjungkeramat, pinacle reef unauna, puau gunung api unauna, puau tabalabala kadidiri, Resort murah togean, spot snorkling diving, spt snorkling diving, suku bajo togean, taipi wall ikan, teluk tomini sulawesi, terumbu karang togean, via gorontalo bandara, walea malenge desa | Permalink.

Open Trip,ecotour on Togean Islands 7D 6N Open Trip :

September 30, 2016 Leave a comment

Eco tour package Togean Islands 7Days 6Nights start everyday via gorontalo or via ampana and via luwuk with the fast boat charter (3 hours croos) Ecotour package trip,fell the nature of paradise on the earth… (Snorkling,Diving,Adventure,island hoping,Relaxing,fishing, local Culture discovery,Photography,rainforest trek,volcano explore, sailing,bird watcing,animal discovery,escape from the world ) Found the Nature Paradise in Togean islands-Sulawesi Togean islands national park have hundreds quoite island,collect many beautifull island and beach,unique biodiversity,beautifull Marine park,Volcano,cave,Jungle rainforest, varioust bird,varioust coral reef and fish, varioust endemic animal ( macaca togeanese/hecki,hornbill,tarsier ,Local culture, amazing nature and beautiful sourround, the village on togean islands still manual society life,its a lost world… togean islands posisition have on the center in gulf of tomini-sulawesi, we present the special trip on togean islands for your escape holiday, escape from the world, taste the real freedom on beautifull nature and islands…

Itenerary : Day 01- (Gorontalo-whale shark) Pick up transport from airport to transit hotel on gorontalo,go to Whale shark marine park on Gorontalo, watching and snorkling with the whale shark , there is 12 pieces of whale shark in the park, 10 meter the size of adult and the kids of whale shark is 6 meter, the goverment give the food everyday the whale shark, he stay on the park everyday. back to hotel, lunch, free program,dinner,rest… Day 02 -Togean islands-malenge 06:00 in the morning,pick up transfer by car to small harbour in boalemo/tilamuta regency, longroad 2 hours, at 08:00 croos to togean islands with sulawesi sailing boat (the boat use the speedboat enggine and diesel enggine , longway to cross 3 hours,the boat will pass in many island of gorontalo province, Pulo cinta (love island) is the amazing island in gorontalo,explore this island,durtion 1 hours, after that,continue to togean islnd, 12:00 of clock arrive in togean islands Pulo Cinta (Love island)

check in resort in malenge island,lunch,relax on the sandy white beach or swiming,lunch,after lunch,go snorkling to hotel kalifornia marine park, beautifull marine park, good coral and many varioust fish species, back to resort,bird wacthing,hornbill bird ,relax on the resort, sunset program,dinner, free program… Day 03- (togean islands-malenge. morning,varioust bird sound,Breakfast, 08:00 go to bajau tribe ( gipsy sea village) in pulau papan,walking on the long bridge and seeghtsing local culture on gipsy sea village, after hat, go to Kalapa beach, is the beautifull tropical beach sandy white beach, the long beach 7 kilometer with the coconut tree, like on the movie…increadible beach in togean islands, the area is the conservation area, more protected from the Police, have beautifull marine park, varioust species of fish and varioust coral, we will explore this beach, lunch on the beach, snorkling trip.

day 04- (togean islands-Una una volcano ) breakfast,pick up to una una island, we will pas on the Tabalabala island, beautifull souround, after that continue to una una volcano (gunung colo),check in resort,lunch, after that treking on the jungle,watching the volcano smoke, is the active volcano,the last explosive on 1983, after volcano,snorkling trip on coral reef on una una islands, lunch on the beach, back to resort, relax..dinner, free program Tabalabala island

Una una Smoke Volcano

day 05- (togean islands-kadidiri) breakfast,pick up to kadidiri island, on the way we past many islands,check in resort in kadidiri island, relax on sandy white beach or swiming, lunch,after lunch,go snorkling to jelyfish lake,the stingless jelyfish,you can touch,after that go to karina beach, relax on the beautifull beach,sunset program on the beach, back to resort,dinner, free program… Day 06- (togean islands-Luwuk banggai) morning sound,varioust bird sound,breakfast, 09:00 check out,pick up to Luwuk-pagimana with charter fast boat , cross way 3 hours, we will pass on the Tinalapu island ,beautiful sandy white island, we will jump from the boat,snorkling and relax 2 hours on this island, lunch on the island, continue to Luwuk pagimana harbour, pick up transfer by car to luwuk city. on the road to luwuk city we will pass on the Salodik waterfall, continue to luwuk city,check in hotel,overnight in luwuk city. Tinalapu island

day 07- Luwuk Airport breakfast, pick up transfer to Luwuk airport and the end…best sign…

Tour Package price : /person (full board), the price Include accomodation : -standard room resort on togean islands (waleakodi-kadidiri-una una),privaate bathroom -three meals everyday,coffe and tea,fresh water -Private transport fast boat Gorontalo-Togean islands-Luwuk. -airport pick up transfer,drop off -fast boat trip ,petrol,driver boat -Hotel standard in Gorontalo & luwuk -masker snorkle,life jacket -local tour guide /guide snorkling -tax goverment Not include accomodation : Pins snorkle,minibar,diving. Optional : fun Diving : /dive/person (include dive gear,speedboat,dive guide,tank) Note : if the weither not so good in Una una island (volcano), we will cancel trip to volcano,and change with another destination is better bring your private masker snorkle,because masker snorkle on resort not update to your size,sometime broken the masker snorkle. for more and detail information,please email : [email protected] or open our web: www.travelingsulawesi.com

Share this: Twitter Like Be the first to like this.

Categories: Central Sulawesi airport & Harbour, Conservation, Fastboat & Speedboat schedule, ferry boat schedule, Gorontalo, Hotel, jungle treking rainforest, local culture, Luwuk & Pagimana, Luwuk Banggai Pagimana, macaca and wildlife, national park, Resort & Cottage, Snorkling, sulawesi, Sulawesi Sailing Boat, Teluk Tomini, The Islands, Togean islands diving, Togian Islands, Tomini, Travel, Tribe, Trip & Tour, Update Information, Volcano | Tags: bajau tribe seanomade, boat schedule togean, diving togean islands, gulf tomini sulawesi, hotel togean malenge, indonesia islands tour, kadidiri waleabahi waleakodi, luwuk pagimana gorontalo, malenge boat schedule, malenge kalapa beach, marine park togean, nature ecology sulawesi, open trip togean, paket wisata togean, resort accomodation togean, sulawesi tour package, tabalabala tinalapu tanjungkeramat, tanjung keramat beach, togean islands trip, tour package togean, travel sulawesi tomini, waterfal salodik sulawesi, whale shark gorontalo | Permalink.

TOGEAN ISLANDS DIVING TRIP 8D 7N September 18, 2016 Leave a comment

DIVING TOGEAN ISLANDS & GORONTALO 8D 7N Diving Gorontalo whale shark and Togian islands 8 days 7 nights, start every Friday (every week) Underwater Holiday,Relaxing Beach, and Island hopping trip Dive Operator by : SULAWESI DIVERS Togian islands and Gorontalo is the part of the Gul of Tomini, largest bay/gulf in indonesia gulf of tomini or tomini bay is the house of variuost underwater species, Amazing fish and the coral reef there is 200 island more in the Gulf of Tomini, beautiful tropical island and sandy white beach . there is active Volcano in center of Gulf of Tomini (Una una island) the last exlposive at 1983 you can see varioust fish like the scholing baracuda,scholing jack,eagle ray,napoleon wrasse, bumhead parot fish, turtle, mimic octopus, coconut octopus,sting ray,pigmy seahorse,the migration af magic carpet fish,whale shark, white tip and many, there is beautifull varioust coral for research. in the gulf of tomini life the local culture of the people like bajo gipsy sea, gorontalo tribe,bugis tribe, they have the tradition of the sail and sea. on september 2014 the Cental goverment of Indonesia make the Big international sail event in the Gulf of Tomini “SAIL TOMINI” itenerary : Day 01-Friday-Gorontalo (Arrival) dive with Whale Shark in gorontalo, 2x dive pick up transfer at the gorontalo airport to Hotel, lunch, after that, pick u to dive center, diving in whale shark park, there is 12 pieces whale shark in this marine park,is the guaranted spot for watching the whale shark, everyday the whale shark come for eat the fisher, the official goverment/conserf give the food everyday to whale shark, we will 2x dive on this spot, back to hotel,afternoon transfer to harbour, the ferry leave at 18:00 evening, overnight on ferry boat Day 02-Saturday-Togian islands (kadidiri) Arrive on Togian islands 06:00 in the morning, transfer from wakai harbour to kadidiri island dive resort. Check in Resort, breakfast, Go dive…2 x Dive Dive spot : Reef number taipi wall (Coral Garden,Wall dive), variuost coral and fish like bumhead parot fish,napoleon,white tip Day 03-Sunday-Togian islands (kadidiri) breakfast, Go dive…2x Dive Spot Dive: batu gila (Coral Garden,Wall Dive) Day 04-Monday-Togian islands (kadidiri) breakfast,after breakfast go to Jelyfish lake, snorkling on the lake,you can touch the jelyfish, so many, not sting,not dangerous,after,go to Karina beach for relax and worming sun on the beautiful sandy white beach…back to resort, sunset program,..dinner and go to night dive 1 x dive night dive.. 1 x dive, dive spot, house reef…after dive ,Dinner, free program.. Day 05-Tuesday-Togian islands (Una una) breakfast, after that transfer to Una una island.( Una una is the Volcano island) the coral and the fish is amazing, this special place for waching baracuda scholing,eagle ray,bumphead,turtles and many variuost fish.. Check in Resort, breakfast, Go dive…2 x Dive Spot Dive : Apollo Reff, (Wall dive) You can see the scholing Baracuda,schling jack and the Bumhead parot fish,Napoleon wrasse, turtle,eagle ray and many fish more, beautifull coral Garden. Day 06-Wednesday-Togian islands (Una una) breakfast, Go dive…3x Dive Spot Dive: Pinaccle (Coral Garden and Wall dive) You can found beautiful coral garden, eagle ray,scholing jack, and many varioust fish.. lunch, after lunch transfer to Kadidiri island, check in resort, relax on the beach,sunset program, dinner..free program.. Day 07-Thursday-Togian islands (Una una) breakfast, pick up transfer to wakai harbour, back to gorontalo, ferry leave at 16:00, sunset on the ferryboat,overnight on ferry boat, dinner, rest… Day 08-Friday-Gorontalo, Arrive in Gorontalo at 05:00 early morning, pick up to airport, and finish the Underwater trip with us, many thanks and best regards… The price all include the Acomodation: transport,ferry boat,speedboat dive trip,room resort,diving,3 meals everyday,coffe and tea, dive gear equipment,tank,dive master guide,airport pick up transport. not include: Flight Ticket and minibar Please email for the dive price package and Question : [email protected] telephone : +62 82271501377 Dive Operator : SULAWESI DIVERS dock office : kampung bugis,kota gorontalo,jln jendral pol anton sujarwo kota gorontalo-tomini bay-sulawesi VIDEO DIVING TOGEAN ISLANDS



Share this: Twitter Like Be the first to like this.

Categories: coral reef marine park, Diving, Ferry Ship & Boat Schedule, Gorontalo, national park, Resort & Cottage, Snorkling, sulawesi, The Islands, Togean islands diving, Togian Islands, Tomini, Travel, Trip & Tour, Volcano | Tags: airport togean gorontalo, baracuda napoleon turtles fish, bomber volcano scholing, dive operator togean sulawesi, dive resort togean, dive spot togean, diving gorontalo indonesia, diving togean islands, diving trip package, ferry boat underwater, fish endemic sulawesi, kadidiri una una, reef coral marine, sea sulawesi volcano, tomini gulf sulawesi, travel togean sulawesi, whaleshark gorontalo togean tomini | Permalink.

Escape Trip on Togean islands…8 Days 7 Nights escape trip on togean islands (gulf of tomini) sulawesi …8 Days 7 Nights,

October 21, 2015 Leave a comment

(Snorkling,Diving,Adventure,Relaxing,party,local Culture,Photography,escape from the world ) Togean islands national park have hundreds quoite island,collect many beautifull island and beach,beautifull Marine park,Volcano,cave,Jungle rainforest, bird,black macaca (sulawesi monkey) ,Local culture, good nature and beautiful souround,the village on togean islands still manual society life,its a lost world… togean islands posisition have on the center in gulf of tomini-sulawesi, we present the special trip on togean islands for your escape holiday, escape from the world, taste the real freedom on beautifull nature and islands…

Itenerary : day 01- Luwuk Pagimana-Togean islands-waleakodi Pick up transport from Luwuk airport to Pagimana Regency , longroad by car 1 hours,on the way,lunch on local restorant, continue to pagimana, arrive in harbour of Pagimana regency,prepare, 14:00 of clock in the afternoon, croos to togean islands with the Fastboat, longway 3 hours, arrive in togean islands (dolong harbour) at 17:00 of clock in the afternoon, pick up transfer to resort in Waleakodi island. check in, sunset program,dinner, free program.. Day 02 (togean islands-waleakodi ) breakfast,08:00 of clock go snorkling to Pasar ikan Marine park in Waleabahi island, beautifull marine park, good coral and many varioust fish species, go to Tanjung keramat beach, beautifull and quoite beach, lunch on the beach, go to taule island, watching the hornbill bird, back to resort,wacthing sunset,relax on the resort, dinner, free program… day 03- (togean islands-malenge) morning,varioust bird sound,Breakfast,check out, pick up transfer to malenge island, check in, 09:00 go to bajau vilage (gipsy sea tribe),walking on the long bridge and seeghtsing local culture on gipsy sea village, after, go snorkling to hotel california marine park, beautifull marine park, varioust species of fish and varioust coral, after that go to malenge jungle,finding sulawesi monkey (macaca niagra) on malenge jungle, back to resort, sunset program,dinner, free program.. day 04- (togean islands-Una una volcano ) breakfast, check out malenge, pick up transfer to una una island (volcano) , longway 2 hours, check in resort, relax, lunch, after that snorkling trip in una una coral reff, find the turtles,eagle ray and scholing baracuda, back to ressort, sunset program, dinner, free program… day 05-Togean islands-Una una Volcano breakfast, 08:00 of clock go treking to una una volcano, trek on the jungle,watching the volcano smoke, is the active volcano,the last explosive on 1983, many hot spring there and the quoite jungle,afternoon back to resort, relax,sunset program, dinner,free program… day 06- (togean islands-kadidiri) breakfast,pick up to kadidiri island,longway 2 hours, check in resort in kadidiri island, relax on sandy white beach or swiming, lunch,after lunch,go snorkling to stingless Jelyfish, after that go to karina beach,beautifull beach,relax and worm or swiming. afternoon back to resort, sunset program, dinner, bornfire,free program… day 07-togean islands-Pagimana Luwuk breakfast, 07:00,check out, back to Pagimana luwuk by Fastboat, longway 3 hours, arrive in pagimana harbour at 10:00 of clock, pick up transfer to Luwuk city by car, longroad 1 hours, we will stop in Salodik waaterfall,amazing waterfall and river, and stop in salodik valey,beautifull valey,the mountain view,lunch on the way, continue to luwuk city, check in hotel, relax,free program.. day 08-Luwuk-airport breakfast, pick up to airport, the end, best sign…

the price Include accomodation : -standard room resort on togean islands (private bathroom) -three meals everyday,coffe and tea,fresh water -fastboat ticket -airport pick up transfer,drop off -fastboat trip and boat transport,petrol,driver boat -masker snorkle,life jacket -local tour guide ,ranger,guide snorkling -tax goverment -hotel in luwuk city Not include accomodation : Pins snorkle,minibar,diving. Optional : fun Diving Rp…/dive/person (include dive equipment) Note : if the weither not so good in Una una island (volcano), we will cancel trip to volcano,and change with another destination is better bring your private masker snorkle,because masker snorkle on resort not update to your size,sometime broken the masker snorkle. The Price Tour Package is per person. for price and more information,please email : [email protected] www.travelingsulawesi.com –

Share this: Twitter Loading... Like Be the first to like this.

Categories: bird, coral reef marine park, Diving, Events, ferry boat schedule, Gorontalo, jungle treking rainforest, local culture, national park, Resort & Cottage, Snorkling, sulawesi, The Islands, Togian Islands, Tomini, Trip & Tour, Update Info, Volcano | Tags: accomodation resort whaleshark unauna, bajau tribe sulawesi, hornbill macaca monkey, Luwuk Banggai Pagimana, mountain sulawesi valey, newyears togean islands kadidiri malenge, salodik waterfal luwuk, togean marine park, unauna volcano jungle, volcano marine resort, waleabahi waleakodi kadidiri | Permalink.

Hotel/Resort in Togean islands resort hotel accomodation on togian islands WALEA DIVE ECO RESORT June 22, 2015 Leave a comment

located on waleabahi island, is the protected conservation area from the police, just the guest from this resort posible to dive and snorkling on this area,because the resort pay and give budget to goverment and police to patrol everyday for protected the coral reef on the area. the room rates Rp 1.500.000/person/night SIFA COTAGE. located on waleakodi island, long tropical beach,sandy white beach and relaxing athmosfer and beautiful place to stay and quoite, the coral reef for snorkling its very nice .available dive center, is recomended and cheaper place to stay and relaxing. the room rates : start from 200.000 and 250.000 rupiah/person/night, include three meals everyday, coffe and tea and free pick up from/to malenge harbour. MALENGE DIVE RESORT Located in malenge island, nice beaches, good dive operator and equipment, available dive course PADI license the room rates : 200.000 and 250.000 rupiah/person/night, include three meals everyday, free pick up from/to malenge harbour MALENGE INDAH Located in malenge island nice long beach, good coral reef for snorkling, quoite place,relaxing athmosfer the room rates : 200.000 and 250.000 rupiah/person/night, include three meals everyday,coffe and tea, free pick up transfer from/to malenge harbour BAHIA TOMINI Located on malenge island, nice beaches, relaxing athmosfere,quoite place,nice food. the room rates : 300.000 and 500.000 rupiah/person/night,include : three meals everyday,coffe and tea HARMONY BAY locate don kadidiri island, nice beach,good food,relaxing athmosfer,quoite place the room rates : 200,000 and 250.000 and 400,000 rupiah/person/night. include three meals everyday KADIDIRI PARADISE located on kadidiri island relaxing athmosfer,good food the room rates : 250.000 and 350.000 rupiah/person/night, include three meals everyday BLACK MARLIN DIVE RESORT Located in Kadidiri island good dive operator, PADI course room rates : 200.000 and 250.000 rupiah/person/night, include three meals everyday SANCTUM UNA UNA DIVE RESORT located : una una island good dive operator,PADI course, good coral reef room rates : 200.000 and 250.000 rupiah/person/night, include three meals everyday SUNSET BEACH Located in tobil,near kadidiri. the room rates : 200.000 rupiah and 250,000/person, include three meals everyday POYALISA RESORT located in Bomba, nice beach,relaxing athmosfer, available diving center the room resort :200.000 and 250.000 rupiah/person/night include : three meals everyday,coffe and tea ISLAND RETREAT RESORT Located in Bomba. nice beach,relax athmosfer, available diving center room rates : 250.000 and 300.000 rupiah/person/night, include three meals everyday more detail information,please open the web : www.travelingsulawesi.com

Share this: Twitter Loading...

Categories: coral reef marine park, Diving, Hotel, Resort & Cottage, sulawesi, Togian Islands, Volcano | Tags: accomodation togean islands, bahia sunset beach, bomba poyalisa retreat, cottage hotel cheaper togean, diving resort hotel, eco resort togean, harmony bay kadidiri paradise, how to get togean, malenge indah resort, malenge kadidiri bomba unauna, poyalisa black marlin, resort hotel togian, transport togean islands, una una diving, waleabahi resort diving, waleakodi walea diving | Permalink.

the lost paradise and the lonely planet in togian islands Exploring the sea in the Togeans November 6, 2012 Leave a comment

You don’t have to be a diver to get a great experience of what lies underwater in the Togians. While there has been some damage to coral and reefs through dynamite fishing, there are still some great sights to behold. meant there was snorkelling virtually at your door step. After a ten to fifteen metre walk along the sandy bottom there is a drop off and reef from where you can just let the tide take you while you see some great coral and have fun finding nemo. There are also day and half day trips to other island reefs. Another world awaits!

Visit the sea gypsies When in the Togians, take the time to visit a Bajau, sea gypsy, settlement. Some of the sea gypsies live permamently on boats and only come to land to buy rice and trade for other supplies. Some have no fixed address, no country of residence. One group of Baju have built a semi-permanent settlement around a large rocky outcrop. Houses on stilts over the water are ‘attached’ to the rock. If you plan ahead, take some pens, pencils and paper – that is what the cildren want most. A small school and some rain water tanks have been constructed on the rock. There seemed to be huge numbers of children, and we were told that large families are the norm. The children were very keen to have their photo taken they wanted to be as close as possible to the camera, and would then grab the camera to see their own image or laugh at that of someone else – hard to control the pack, but all in good fun. Their life is so different to that which westerners are accustomed to but they seemed very happy and very inventive in their play. A guided boat trip from your accommodation would probably cost between 500 and 600 thousand rupiah per boat. It was a great trip and given the chance again, I’d certainly be prepared with some colored pencils to give to the kepala desa.

Diving and snorkeling Diving possible with Paradise (excelent dive instructor), also with Black Marlin. Snorkeling just before the Bungalows, or nearby islands (Taipi) and reefs.The best treatment is always put them in one big plastic box with our name tag on it. Separated from others. In busy diving season, you may end up with other 12-16 divers and your gears might mix up. Know your passion in diving. If you are adrenalin junkies and love current, dive in Tojo Una-Una for big fish like barracuda schooling (Apollo point) or schooling jack (jack Point), if you re fan of historical mysterious wreck go to Bomber wreck. If you are fan of small strange critter, muck dive is only steps away . And if you are not scuba dive buff, shallow water in front of the resort is perfect natural pool for snorkeling

Exploring islands on foot While many people will spend their time on the Togians either underwater or lying on the beach, there are also some great walks to be done. on Pulau Togean it is possible to walk over the hills to villages on the opposite tip. It was market day in Katupat so we decided to follow some other villagers home. It was a pleasant walk to the other side of the island where we were bailed up by a group of children ‘begging’ to have their photo taken and then coldn’t wait to see their own image. The children were happy to show us arond and one man climbed a coconut tree and brought down a few cocounuts for us to try fresh coconut milk.

There are 3 ways to get to the islands: From Gorontalo,stay one night at the hotel which is located in Gorontalo and then the next day proceeded to the island by boat ferry Togian From Ampana, Central Sulawesi; take a boat that departs 4 times a week, or From Gorontalo,Paguat Bumbulan Gorontalo , ; take a chartered motorboat, which is relatively more expensive than the first two options.

Spread over a 90 km stretch in the middle of Tomini Bay, the winding, hilly coastlines and equatorial waters of the Togean Islands cast a magical spell of green, yellow and blue, in all the shades imaginable. Travellers endure the long journey in search of the mythical beach paradise – many stay longer than they expected. Lazy days sunbathing, beachcombing, diving and snorkelling, exploring the dense jungle interiors – the simple lifestyle can be so alluring. Lying in the deep water basin and protected on all sides by the spidery arms of Sulawesi, and miles from anywhere, the calm and clear waters are full of marine life, and the beaches are clean and undisturbed. Rumour has it that the Togean Islands are on the verge of being the next big hit on the travelling market, so enjoy it while you can. Let’s hope they can remain an unspoilt and unexploited for many years to come.

How to Get There Standing in splendid isolation in Tomini Bay, central Sulawesi, it is quite time consuming to get to the Togean Islands. But you will be thankful you went to the effort to get there as that’s the price you pay for a remote piece of tropical paradise. After all, if it was easy to get to, there’d be more tourists and litter here, spoiling it for you! The Togians can be reach via the overnight ferry from Gorontalo. The departures from Gorontalo are at 22:00 hrs every Wednesday and Saturday (arriving in the Togeans at 11:00 hrs), or at 20:00 hrs every Thursday (arriving 07:00 hrs).The return times from the Togians are at 16:00 hrs every Monday, Thursday and Saturday (arriving in Gorontalo at 06:00 hrs).




Chartering a speed boat is also an option. There is a daily speed boat transfer service available (please contact us for details), but we think a more luxurious and convenient way to see the Togeans is via liveaboard from Manado. You can fly to Gorontalo from Jakarta with Lion Air and Sriwijaya Air, who both have daily flights. Alternatively, you can fly into Manado from Singapore with Silk Air, and then on to Gorontalo. There are regular flights (but with changeable schedules) from Manado to Gorontalo with both lion air,sriwijaya air,Merpati Air and Trigana Air. You should be able to book flight ticket direct online with us and pay with your debit/credit card. Sulawesi Tour Guide make the reservations, have the tickets issued and delivered as e-tickets (by email) or upon arrival in Jakarta or Manado. We may also courier them to you, if this is your wish (extra charge applies). You can either dive a few days in Gorontalo or proceed straight to the ferry (departs 8 pm arrives 8 am), on which you can sleep in airconditioned cabins.

The Togeans’ Climate Lying 2° south of the equator, you’ll find the temperature here in the Togeans is a constant 30°C all year round. Rainy season runs from December to March, but being in the tropics, the rain is only intermittent rather than torrential. Likewise dry season isn’t absolutely dry either! August is the windiest month. High Season revolves around European summer holidays in July and August. We recommend you visit from May to December and, if you do plan on being here in July and August, just remember that accommodation is very limited so book as soon as you can.

Sightseeing and Adventure

Most visitors consider the main attraction of the Togean Islands to be doing just nothing but lazing on the many golden beaches here at Kadidiri. More than likely, you can have the whole beach to yourself. After all, its a very long journey from the office! If you do tire of that particular activity then you can explore Kadidiri. Trekking round the back of the island you can find tarsiers, wild boar and deer, babirusa, fruit bats and coconut crabs – the largest of all land-living crabs, can weigh up to 5 kilogrammes and span almost 1 metre, now clinging precariously to existence on only a handful of islands in Asia and the Pacific. Borrow one the the sea canoes and head to the west side of the island to find a Bajau village. Alternatively, you could try your hand at cliff climbing. With more time you can visit the pearl farms on Batudaka Island and take in the waterfall in Wakai, the main village, or enjoy an afternoon stroll along the boardwalk through the mangrove swamps at Katupat on nearby Togean Island. Further afield you can hike the active volcano on Una Una. The volcano last erupted in 1983 and the island is now almost deserted. You can spend the whole day making the hike up to 472 metres and exploring the deserted beaches here. Listen carefully and you can still hear the odd rumblings of Gunung Colo, as if she hasn’t quite completely settled after her last performance.

Share this: Twitter Loading...

Categories: Diving, Ferry Ship & Boat Schedule, Resort & Cottage, The Islands, Trip & Tour | Tags: togian bajo kadidiri | Permalink.

Create a free website or blog at WordPress.com. Top

RE CE NT P OS T S EcoTour & Cast away of Togean Islands 6 Days 5 nights paket wisata kepulauan togean-gorontaloluwuk banggai 6 hari 5 malam Paket Wisata Kepulauan Togean 2 hari 1 malam Cara Mudah dan Murah ke Togean islands Open Trip,ecotour on Togean Islands 7D 6N

Loading...

Resort & Cottage | Togean Islands

HOME ABOUT US/CONTACT AIRPORT TAXI GORONTALO ADVENTURE GORONTALO & LOCAL COFFEE SHOP CAST AWAY TOGEAN ISLANDS 6D 5N FASTBOAT CHARTER/ RENT BOAT GU...

2MB Sizes 6 Downloads 32 Views

Recommend Documents

Grace Cottage Family Health | Grace Cottage Hospital
Instructors: Jean Allbee & Clara Robinson. Strength and balance program for older adults. Appropriate for sedentary or a

Colorado Cottage Food Act becomes law Cottage food complaints
Cottage food operators are not allowed to sell their cottage food products to local restaurants or grocery stores. These

Kiln Field Cottage UPDATED 2017: 2 Bedroom Cottage in Newcastle
10 minutes from Close House Golf Course, yet only 12 miles from Newcastle, Kiln Field offers the perfect base for explor

MY LITTLE COTTAGEONLINESHOPPE
SILA HUBUNGI ATAU SMS 012-4505586/ 04-7318931 ( LINDA ) UNTUK PERTANYAAN ATAU TEMPAHAN BARANG....ATAU EMAIL [email protected]

Rheumatic diseases - Nutrition Cottage, Inc
Monitoring inflammation .... Rheumatoid arthritis may cause swelling in the tear ducts, salivary glands, the lining of t

Philomel Cottage - Free
me. I'm glad you're stopping on here - I don't hold with all this gallivanting about, and I don't think nothing of Lunno

Sheraton Mustika Yogyakarta Resort & Spa | Yogyakarta Resort
Luxury 5-stars resort, nestled in 5-hectares of tropical garden & Merapi Volcano as the backdrop. Discover Sheraton Must

Kumar Resort
Welcome to Kumar Resort. Located in the heart of Lonavala we at Kumar Resort understand that service is the most importa

Mary Oliver | The Contemplative Cottage
I loved the story, the Texan twang of the dialogue, and the captivating artwork. I also loved the creative transformatio

Latin Dictionary - Classical Cottage School
abradant, abrade, abrader, abrasion, abrasive, abrasively, corrade, corrasion, dermabrasion, erasable ...... vulnus (gen